Любопитно - Неспресо

CoffeBase


CoffeBase


CoffeBase

Позитивната чаша кафе

Екипът от специалисти в Nespresso следват следното мото: „Ние работим в посока да направим всяка Nespresso чаша позитивна - чаша, която да има положително въздействие.”

В Nespresso вярват, че всяка чаша има потенциал не само да достави миг на удоволствие, но също така да се погрижи за околната среда и човешките ресурси. Идеята е една чаша кафе да създаде по-голяма стойност за обществото и околната среда. Това е визията и ангажимента зад идеята Positive Cup на Nespresso - устойчивост в производството и потреблението на кафе с грижа за околната среда.

В Nespresso са се посветили да развиват по-устойчива кафе-икономика и отчитат съществената роля, която заемат в постигането на социалните, екологичните и икономическите условия, които са необходими, за да се случи това.

Постоянното качество е движещата сила зад Nespresso и е причината да се култивират земи на невероятни географски ширини. През 2003 г. Nespresso разработват програма за устойчивост на качеството - Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program, която съвместява поддържането на  уникален канал на  снабдяване, фокусиращ се не само върху постигането на постоянно качество на кафето, но и върху положителното екологично и социално въздействие върху земеделските производители. Около 85% от доставчиците на кафе Nespresso сега идват от AAA ферми. Компанията има капацитет за рециклиране на над 75% от Nespresso капсулите, продадени по целия свят, като по този начин се редуцира негативното влияние на  въглеродния диоксид - на чаша кафе Nespresso с 20%. Тези постижения следват ангажиментите, определени от дружеството през 2009 г. по линия на програмата Ecolaboration.

Важното е, че Програмата за AAA ™ устойчиво качество развива изключителна рамка за кафе- иновациите чрез силна връзка със земеделските стопани, базирана основно на взаимно доверие и ангажираност за създаване на споделена добавена стойност.

Nespresso e една от най-разпространените и висококачествени марки кафе в света. Кафето се предлага в две направления - Nespresso Classic - широка гама (22 вида) от различни капсули с подбрани сортове кафе, можещи да задоволят и най-претенциозните изисквания на всяко едно домакинство и Nespresso Professional - 9 вида капсули с избрани висококачствени сортове кафе, гарантиращи прекрасния вкус и аромат на вашето любимо кафе в офиса или заведение в която и да е точка на света.

 
CoffeBase

История на Nespresso

От 1970 г. до 1985 г. - 15 години на научни проучвания, изследвания и разработки. През 1970 г. Nestle създава уникалните по рода си за това време херметически запечатани капсули, съдържащи прясно смляно кафе и запазващи свежестта, вкуса, аромата и качеството на кафето. През 1976 г. Nestle Group патентова процеса на екстракция на кафето от капсулата с помощта на вода под налягане. През 1986 г. в град Vevey в Швейцария е създадено акционерното дружество Nespresso, което е изцяло собственост на Nestle Group. В партньорство с швейцарския производител Turmix, Nespresso стартира продажбата на системата в Швейцария и Италия. Производството на капсули е централизирано във фабриката на Nestle в Orbe, Швейцария.

 
     
 
2011 © CoffeBase Ltd. All rights reserved. Web design by SP Vision Ltd. Политика за поверителност